2023. gada PK futbolā kvalifikācija dāmām Latvija - Ziemeļīrija

Pēdējā pasaules kausa atlases spēlē Latvijas izlase pret Ziemeļīriju bija sagatavojusies kā nākas. Bumba gan visbiežāk viešņām, bet kārtīga pretspēle arī Latvijas prettriecieniem, pēc viena no tiem teicama iespēja mūsējām, kas gan beigās deva stūra sitienu – tas noderēja, jo Anastasija Ročāne bija pirmā pie bumbas izvirzot Latviju vadībā 1:0. Diemžēl ilgi priecāties gan nevarējām, arī viešņas pēc stūra sitiena ātri vien atjaunoja neizšķirtu, rupja kļūda mūsu Enijai Vaivodei. Puslaika izskaņā Olgai Švecovai vēl izgājiens vienatnē, bet pēdējām sitienam spēka pietrūka. 

Neizsķirts līdz pat spēles izskaņai, kad vēl viens nelaimīgs stūra sitiens un atkal bumba Latvijas vārtos, mūsējās gan metās atspēlēties un tas teju vai izdevās, bet pēdējais vārds atkal viešņām – 1:3 ļoti sāpīgs zaudējums pēdējās minūtēs.

Intervija - Anastasija Ročāne, Latvijas sieviešu futbola valstsvienības pussardze

Alases ciklu Latvija pabeidza pēdējā sestajā vietā, tiesa priecē pirmā uzvara, ko latvietes izcīnīja pret Luksemburgu, arī šis pēdējo minūšu zaudējums pierāda, ka Latvijas izlase var cīnīties par punktiem pret vidusmēra Eiropas izlasēm.