V.I.P. 5. septembris. Pirmais pusfināls

Erudīcijas spēle “Veiksme. Intuīcija. Prāts.” atgriežas pie saviem skatītājiem, uzsākot trīspadsmito sezonu. Pirmajā rudens pusfinālā tiekas divas komandas, kas jau pierādījušas, ko nozīmē veiksme, kad jāpaļaujas uz intuīciju, un zina,  cik svarīgs ir prāts!

Kapteinis Uldis Priekulis jau reiz uzvarējis spēlē, esot kopā ar diviem Armandiem, nu kā sabiedrotos izvēlējies divus citus draugus. Dainis Vinklers nekad nav uzvarējis finālā, varbūt šoreiz izdosies.

Uldis Priekulis – komandas kapteinis. Strādā IT jomā, šobrīd nodarbojas ar digitālu mākoņu stumdīšanu, taču sirdī ir lingvists. Vajadzības gadījumā spēj domāt maģiski. Vēl ne reizi nav uzkāpis Everestā. Ar pārējiem komandas biedriem Uldi saista kopīga dalība dažādās erudīcijas spēlēs.

Normunds Norkuss – kapteiņa draugs, savulaik arī studiju un darba biedrs. Jau kopš 38 gadu vecuma sapņo kļūt par profesionālu astronomu. Interesē tehnoloģijas un sociālās zinātnes. Nepadodas aritmētika, bet ļoti patīk augstākā matemātika. Normunds vairāk klusē un klausās, nekā runā. Piedalījies “V.I.P.”iņā, bet pasen.

Valters Lācis – kapteiņa draugs. Viņi iepazinušies erudīcijas spēlēs un joprojām kopā spēlē. Iepriekš politologs un Eiropas Savienības lietu speciālists. Tagad topošais ārsts. Patīk dīvaini fakti par popkultūru un vēsturi. Cilvēks-orķestris bezjēdzīgas informācijas sakarā. Tīri labi orientējas cilvēkā un sabiedrībā notiekošajos procesos. “V.I.P.”ā pirmo reizi.


Dainis Vinklers – komandas kapteinis. Dzimis, audzis un joprojām dzīvo Rīgā. Strādā IT sfērā. Intereses iekļauj vēsturi, grāmatas, galda spēles un datorspēles, kā arī garšīgus ēdienus un dzērienus. Pilda kapteiņa funkcijas dažādās citās prāta spēļu tradīcijās, kurās piedalās kopā ar Daci un Jāni.

Dace Maskaļonoka – kapteiņa kolēģe un draugs. Ieguvusi maģistra grādu bibliotēkzinātnē un informācijā, bet darba gaitas pamazām aizvedušas IT nozarē. Introverta personība. Brīvajā laikā reizēm uzmet šautras, labprāt apmeklē prāta spēles un daudz lasa. Maldās ģeogrāfijas jautājumos, apjūk pie cipariem, labi aizmirsusi vēsturi, neinteresē ne hokejs, ne rokasbumba, bet zina, kur sākas kultūra.

Jānis Maskaļonoks – kapteiņa draugs. Pārliecināts rīdzinieks, kuram nepieciešama pilsētas kņada. Strādājis gan par izmeklētāju policijā, gan par informātikas pasniedzēju. Gadu gaitā apvienojis šīs prasmes un pašlaik strādā IT drošības jomā. Brīvajā laikā ļoti labprāt “uzmētā” šautras, “padzenā” biljardu vai, malkojot labu rumu, “paštuko” kādu šaha gājienu.