Itālijā Tibras upē atsegtas sena tilta drupas

Nepieredzētā sausuma dēļ visā Eiropā būtiski pazeminājies ūdenstilpju ūdens līmenis, un atsegti sen nogrimuši kuģi un citas kultūrvēsturiskas liecības. Itālijas Tibras upē iespējams apskatīt senās Romas laikā būvēta tilta drupas.

      Šo tiltu, ko dēvē par Nerona tiltu, iespējams, uzcēla imperators Nerons, kura vārdā tas nosaukts, vai viņa priekštecis - imperators Kaligula. Šķiet, tas uzbūvēts galvenokārt tāpēc, lai imperators varētu nokļūt pāri upei pie saviem dārziem - ģimenes izpriecu dārziem.

     Tilts bija zināms vēsturniekiem, taču parasti pat vasaras sausuma periodā varēja redzēt tikai daļu no drupām. Patlaban atsegti vairāki balsti, un speciālisti un interesenti var vērot no ūdens iznirušo akmens konstrukciju. Tā pirmajā brīdī šķiet ne pārāk interesanta, taču sniedz būtisku informāciju par celtniecības paņēmieniem un romiešu dzīvi senatnē. Vēsturnieki uzskata, ka būve tapusi mūsu ēras 1.- gadsimtā. Diemžēl, zemais ūdens līmenis parāda arī mūsdienu cilvēku nepatīkamos paradumus, un atsedzis upē iemestos atkritumus. Bet vislielākās problēmas sausums, protams, rada komunālo dienestu pārstāvjiem un lauksaimniekiem,