Smaiļotājs R. Akmens kļūst par Eiropas vicečempionu un divniekos 500m A. Rumjancevs / A. Vilde izcīna 4. vietu

Šodien finālos Minhenē startēja arī vairāki Latvijas smaiļotāji. Roberts Akmens 200 metros ieguva sudraba godalgu, teicams panākums arī divniekos - Latvijai ceturtā vieta. Par to visu vairāk Andris Auziņš.

Eiropa čempionāta 200m sprinta distancē Roberts Akmens devās ar domu par titulu – talseniekam padevās izcils starts, iekrāt lielu pārsvaru Robertam gan neizdevās – ieairējot finišā bija skaidrs, ka medaļa Latvijai ir, tikai jautājums kāda. No sākuma rezultāti rādīja, ka Akmens ir jaunais Eiropas čempions – bet fotofiniša pētīšana tomēr titulu lika piešķirt portugālim Santušam, bet latvietis Akmens – pasaules ceturtajai vietai pievienoja Eiropas vicečempiona titulu.

Intervija - Roberts Akmens, Eiropas vicečempions 200m

Divniekā 500 metros Aleksejs Rumjancevs un Aldis Vilde sāka lēnāk nekā konkurenti, bet ar katru īrienu tuvojās medaļām – arī te rezultāti tik sīvi, ka jāpēta fotofinišs – beigu beigās mūsējiem 4. vieta debijā startējot kopā Eiropas čempionātā – trešie bija lietuvieši.

Intervija - Aldis Vilde, Eiropas čempionāta 4. vietas ieguvējs 500m

Intervija - Aleksejs Rumjancevs, Eiropas čempionāta 4. vietas ieguvējs 500m

Izmaiņas Olimpisko spēļu programmā uz Parīzes spēlēm paredz, ka 200m distances Parīzē nebūs, tāpēc visi mūsu 200m sprinta smaiļotāji pāriet uz 500m distanci.