Ukrainas infrastruktūru atjaunos arī ar 3D būvniecības printeriem

Krievijas iebrukuma laikā izpostītās infrastruktūras atjaunošanai Ukrainā plāno izmantot arī 3D būvniecības printerus. Šādu tehnoloģiju piedāvā kaimiņvalsts Čehijas uzņēmums.

Mēs centīsimies izmantot šo tehnoloģiju gan pilsoniskās infrastruktūras izveidei, gan skolām, vai pat autobusu un tramvaju pieturām. To var izmantot jebkam, kas var pasargāt cilvēkus briesmu gadījumā.

    Uzņēmums jau ir piegādājis Ukrainai pirmo moduļu aizsardzības sistēmu, jeb prettanku patvertnes. Tomēr efektīvāk ir „nodrukāt” mājas, slimnīcas un skolas konkrētā vietā, nevis šādā veidā izgatavotas konstrukcijas importēt. Šī tehnoloģija vispirms nogādā iekārtu uz sagatavotu pamatni, kur tad digitālais trīsdimensiju modelis tiek pārvērsts reālā būvē. Ukraina šādi cer ātri atjaunot ne tikai infrastruktūras objektus, bet arī mājokļus cilvēkiem. Jo šādi iespējams izgatavot mājas ar vairākām dzīvojamām istabām, kas aprīkotas ar saules paneļiem un centrālapkures sistēmu, un pirmās šāda veida būves Ukrainā varētu tapt jau tuvākajā laikā.