Ukrainas armija notur pozīcijas Donbasā

Ukrainas armija Doneckas apgabalā atvairījusi visus Krievijas armijas uzbrukumus. Vienlaikus turpinās apšaudes visos frontes sektoros.

     Ukrainas Ģenerālštābs informē, ka izdevies atvairīt uzbrukumus Soledaras un Bahmutas pilsētām, virzienā uz ziemeļiem no Slovjanskas un pie Pisku un Pervo-maiskes ciematiem. Austrumu un dienvidu frontē arī izdevies iznīcināt 3 ienaidnieku ieroču noliktavas, notriekt helikopteru, taču galvenais pēdējās diennakts jaunums ir veiksmīgais trieciens pa Krievijas algotņu formējuma “Vagner” štābu okupētajā Luhanskas apgabala pilsētā Popasnā. Ar “Himars” sistēmas raķetēm, iespējams, nogalināti vairāk nekā 100 ienaidnieki.

    Laba ziņa mūsu valsts iedzīvotājiem ir ziņas par veiksmīgu dāvināto haubiču M-109 izmantošanu kaujas laukā. Pateicību par 6-ām ieroču sistēmām Latvijas iedzīvotājiem un aizsardzības resoram sociālas saziņas vietnē “Twitter” pauda Ukrainas Aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs. Ukrainas Gaisa spēki nupat saņēmuši arī četrus Latvijas dāvinātus helikopterus.