Ziemeļkorejā pasludina uzvaru pār Covid-19

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pasludinājis uzvaru pār Covid-19 tikai trīs mēnešus pēc infekcijas uzliesmojuma atzīšanas. Atcelti arī noteiktie ierobežojošie pasākumi.

      Par uzvara pār ļaundabīgo pandēmisko slimību Čenuns pavēstīja uzrunā veselības aprūpes darbinieku un zinātnieku sanāksmē. Viņš to nodēvēja par nebijušu brīnumu pasaules sabiedrības veselības aprūpes vēsturē. Savukārt ietekmīgā diktatora māsa Kima Jo-džonga medijus informēja, ka arī brālim bijis liels drudzis, taču viņš nav spējis atgulties ne uz brīdi, jo domājis par tautu, par kuru viņš ir atbildīgs. Viņa vienlaikus apsūdzēja kaimiņvalsti – Dienvidkoreju, par koronavīrusa ļaunprātīgu izplatīšanu ar skrejlapu palīdzību un draudēja kaimiņvalstij ar nāvējošu atriebību. Oficiālā Seula, protams, šīs apsūdzības kategoriski noliedz.

    Kopš maija Ziemeļkoreja ziņoja par apmēram 4,8 miljoniem „drudža gadījumu”, taču tikai daļu no tiem atzina par Covid izraisītiem. Kopumā apstiprināti tikai 74 nāves gadījumi. Ārvalstu eksperti apšauba oficiālo versiju, ka pandēmija noslēgtajā valstī sākās tikai šopavasar, un to, ka vairs netiek konstatēti jauni gadījumi.