Latvijas Regbija federācijas prezidentu neievēl ar trešo piegājienu, būs ceturtais

Latvijas Regbija federācijas ārkārtas kopsapulcē arī trešajā piegājienā prezidentu ievēlēt neizdevās. Nākamnedēļ biedri atkal sanāks kopā, lai ar ceturto reizi prezidenta krēslā iebalsotu vienu no diviem kandidātiem - līdzšinējo vadītāju Aivaru Pilenieku vai bijušo ģenerālsekretāru Kārli Ventu.

Trīs lietas - labas lietas, tikai ne šoreiz. Latvijas Regbija federācijas prezidenta krēsls vēl joprojām ir tukšs, jo biedri nespēj vienoties, kurš turpmāk vadīs organizāciju. Šoreiz uz vēlēšanām klātienē un attālināti bija ieradušies 19 balstiesīgie no 24. Uz prezidenta krēslu kandidēja līdzšinējais prezidents Aivars Pilenieks, kurš amatā bijis četrus pēdējos gadus, kā arī divi bijušie ģenerālsekretāri Kārlis Vents un Māris Zeltiņš. Pirmo kārtu pārvarēja Pilenieks un Vents, bet vairāk par pusi balsu - desmit - neviens no abiem kandidātiem nākamajās divās kārtās nesaņēma.

Intervija - Kārlis Vents, LRF prezidenta kandidāts

Jūlija sākumā par federācijas jauno prezidentu apstiprināja Ventu, bet viņa virzītā valde neguva atbalstu. Biedrību oficiāli viņš nav vadījis, jo Uzņēmumu reģistrs nav apstiprinājis izmaiņas, nosakot pagarinātu termiņu situācijas izvērtēšanai. Taču līdzšinējais prezidents Pilenieks atzīmē, ka sašķeltība federācijas biedru starpā valdījusi visu laiku. Esot kāds cits personāžs, kurš nekandidē prezidenta amatā, bet traucē prezidenta pārvēlēšanas procesu.

Intervija - Aivars Pilenieks, LRF prezidenta kandidāts

Līdztekus prezidenta vēlēšanu dunai, vienīgā ar sportu saistītā tēma kopsapulcē bija regbija stadiona izveide, taču kā norādīja visi trīs kandidāti, tā ir nākotnes vīzija. Līdz tam skaidrība par jauno federācijas prezidentu, iespējams, būs pirmdienas vakarā, kad atkāroti notiks vēlēšanas.