Ukrainā palīdzību vajadzēs 17,7 miljoniem iedzīvotāju

Līdz gada beigām Ukrainā humānā palīdzība būs nepieciešama vismaz 17,7 miljoniem iedzīvotāju. Tas kopumā varētu izmaksāt vismaz 4,3 miljardus dolāru.

    Ziņu aģentūra „Ukrinform” atsaucas uz ANO pārstāvniecību un vēsta, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī vietējās, nacionālās un starptautiskās humānās palīdzības organizācijas ir palīdzējušas vairāk nekā 11 miljoniem cilvēku. Taču ir nopietnas bažas, ka ziemā situācija pasliktināsies, jo daudzi iedzīvotāji, visticamāk, pārcelsies no vietām, kur nav pieejama gāze, degviela vai elektrība telpu apkurināšanai, un tā var kļūt par izdzīvošanas problēmu. Līdz gada beigām arī nepieciešams piešķirt finanšu līdzekļus 6,3 miljoniem mazaizsargāto sabiedrības grupu pārstāvjiem, jeb gandrīz 3 reizes vairāk nekā līdz šim.

    Vienlaikus Pasaules Banka paziņojusi par 4 ar pusi miljardu dolāru lielas palīdzības piešķiršanu Ukrainai, un lielākais donors ir Amerikas Savienotās Valstis. Šie līdzekļi palīdzēs Ukrainai izmaksāt pensijas, apmaksāt saņemtos pakalpojumus un mazināt Krievijas iebrukuma izraisītās ekonomiskās krīzes sekas.