Latvijas čempionāts tenisā

Latvijas čempionātā tenisā noskaidroti vienspēļu finālisti. No Lielupes kortiem Jūrmalā ziņo Matīss Timofejevs.

Dāmu pusfinālos lielākā uzmanība veltīta Darja Semeņistajas un Elzas Tomases duelim. Cīņā gan ātri zuda intrigas – Semeņistaja regulāri lauza Tomases servi un bija pārliecinoša savas serves geimos – viņai uzvara ar 6-2; 6-3.

Intervija - Darja Semeņistaja, tenisiste

Padevās zolīda spēle, šis bija labs mačs! Esmu ļoti priecīga par šo uzvaru! Labi pazīstu Elzu un gaidīju smagu cīņu un tāda tā arī bija.”

Semeņistaja 13 gadu vecumā pārcēlās uz Poliju, lai trenētos augstākā līmenī. Kopš tā laika viņa dzīvo ārpus Latvijas un WTA rangā šobrīd ieņem 322. vietu.

Intervija - Darja Semeņistaja, tenisiste

Šobrīd dzīvoju un trenējos Spānijā. Esmu tur izveidojusi savu bāzes vietu. Rīgā un Latvijā ierodos reti, bet esmu priecīga, ka varu pavadīt laiku šeit!”

Finālā viņai pretī stāsies Beatrise Zeltiņa, kura sīvā divu setu cīņā pārspēja Elizabeti Kļavinsku.

Savukārt vīru pusfinālā pērnā gada čempions Edgars Maņušis spēkojās ar ASV studijas uzsākušo Kārli Ozoliņu. Ja pirmais sets sākās ar līdzīgu tenisu, tad otrajā Ozoliņš bija krietni pārāks. Pateicoties lieliskai servei un agresīvai spēlei pie tīkla Kārlis ozoliņš bija pārāks ar 6-2 un 6-0. Finālā viņam pretī stāsies Roberts Štrombahs. Viņš pusfinālā viegli apspēlēja Reini Kupferu.