Džonsons neatkāpsies no Lielbritānija premjera amata

Neraugoties uz smago politisko krīzi un vairāku ministru demisiju, Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pagaidām neatkāpsies no amata. Valdības vadītājs arī atbrīvojis no amata ministru, kas publiski pieprasīja viņa demisiju.

     Dažādu skandālu dēļ, kuros bija iesaistīts Džonsons, otrdien amatus pameta ietekmīgie finanšu un veselības ministri, bet vakar par atkāpšanos paziņoja vairāk nekā 30 ministri un citas valdības politiskās amatpersonas. Savukārt viens no valdošās konservatīvās partijas līderiem - reģionālās attīstības un vietējās pašpārvaldes ministrs Maikls Govs atklāti pieprasīja premjera demisiju un tika nekavējoties atbrīvots no posteņa.

    Uzrunā parlamentā valdības vadītājs uzsvēra, ka šādos sarežģītos apstākļos un ar tik spēcīgu mandātu premjera uzdevums ir strādāt tālāk, un viņš negrasās atkāpties. Savukārt problēmas Džonsons skaidroja ar valsts ekonomiskajām grūtībām un daļas politiķu vēlēšanos atrast “grēkāzi”. Atgādināšu, ka premjers pirms mēneša izturēja uzticības balsojumu savā partijā, un tas dod viņam tiesības strādāt vēl vismaz gadu. Tomēr šos noteikumus iespējams mainīt, un šādā gadījumā jauns uzticības balsojums varētu notikt vēl pirms parlamenta brīvdienu sākuma 23. jūlija.