Polija gandrīz pabeigusi žoga būvi uz robežas ar Baltkrieviju

Polija gandrīz pabeigusi žoga būvi uz robežas ar Baltkrieviju. Nožogojums nosedz teju pusi no 418 kilometrus garās kopējās robežas.

    187 kilometru garumā uz zemes robežu iezīmē 5 ar pusi metrus metrus augsts žogs, kas aprīkots ar kamerām un kustību detektoriem. Līdz septembra beigām tas tiks aprīkots ar papildu iekārtām, kas ļaus fiksēt cilvēku pārvietošanos. Barjerā ierīkotas 24 ejas lielajiem dzīvniekiem, 140 tūkstoši “caurumu” mazajiem faunas pārstāvjiem, kā arī caurtekas ūdenstecēs. Amatpersonas norāda, ka metāla žogs atdala Poliju no Lukašenko režīma diktatūras, kas atbalstīja Krieviju tās uzbrukumā Ukrainai. Sauszemes robeža beidzot ir nosegta, jo pārējos posmos tā stiepjas pa upēm un ezeriem.

   Atgādināšu, ka Polijas un Baltkrievijas robeža pagājušajā gadā kļuva par nelegālās migrācijas krīzes epicentru. Oficiālā Minska veicināja tūkstošiem migrantu ierašanos no Tuvo Austrumu valstīm, un to mēģinājumus nelegāli nokļūt Eiropas Savienībā. Līdzīgas problēmas radās arī uz Baltkrievijas robežas ar mūsu valsti un Lietuvu, un arī šeit notiek nožogojuma būve.