Ar dabas mākslas objektu atzīmē Belforas simtgadi

Pirms simts gadiem oficiāli dibināts viens no mazākajiem Francijas departamentiem - Belfora. Par godu apaļai jubilejai tapis unikāls dabas mākslas darbs, kas parāda teritorijas savdabību.

     Es gribēju attēlot bērnu, kurš spēlējas ar dažādiem simboliem – TGV un Adriana ķiveri, kas izgatavota rūpnīcās Pirmajam pasaules karam. Uz lauka ir arī Belforas lauva un mūzikas instrumenti, lai parādītu, ka tas ir maza teritorija ar milzīgu muzikālo dvēseli.

     Mākslinieks, kurš labāk pazīstams ar savu pseidonīmu „Saype” un līdzīgus darbus radījis arī citviet, projektam veltīja gadu, un viņam palīdzēja atbalstītāju komanda. Savukārt pats 5 tūkstošus kvadrātmetrus plašais darbs tapa 4 dienās, un tajā izmantota videi draudzīga krāsa, kas noārdās pēc apmēram 15 dienām. Tāpēc visi interesenti tika aicināti neatlikt iepazīšanos ar unikālo gleznu. Svinību ietvaros notika arī tradicionālāki pasākumi, tai skaitā aviācijas vienības pārlidojums pāri departamentam, kas debesis iekrāsoja Francijas karoga krāsās. – zili balti sarkanas.