Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmierā. 1.diena

Jāņa Daliņa stadionā šodien sākās Latvijas čempionāts vieglatlētikā. Pirmajā sacensību dienā augstvērtīgāko rezultātu sasniedza 400 metru skrējēja Gunta Vaičule. No Valmieras turpina Normunds Melderis.

Jāņa Daliņa stadionā vieglatlētiem bija jāsacenšas ne tikai ar konkurentiem, bet arī ar karstumu. Tas sagādāja papildus grūtības. Bet apstākļi visiem bija vienādi. Labi rezultāti tika sasniegti garajā sprintā – 400 metros. Sievietēm, finišējot pēc 52,12 sekundēm, uzvarēja Gunta Vaičule.

Intervija - Gunta Vaičule, 400 m uzvarētāja

Vīriešiem 400 metros atkal nepārspēts palika sezonas līderis Artūrs Pastors, kurš distanci veica ātrāk par 47 sekundēm – 46,82 sekundes.

Intervija - Artūrs Pastors, 400 m uzvarētājs

Šķēpa mešanas sektorā, nestartējot Anetei Kociņai, par uzvaru cīnījās Līna Mūze un Madara Palameika. Šoreiz parāka bija Madara – 57 metri un 99 centimetri. Līnai par diviem metriem mazāk.

Intervija - Madara Palameika, šķēpa mešanas uzvarētāja

Vīriešiem startēja viss mūsu pašreizējais zieds Gatis Čakšs, Rolands Štrobinders un Patriks Gailums. Gan Štrobinders, gan Gailums pārsniedza 80 metru robežu. Uzvara tika Rolandam, kurš šo robežu pārsniedza par 49 centimetriem. 100 metru barjersprintā par čempioni kļuva Kristīne Blažēvica 13,93 sekundes. Bet 100 metru gludajā distancē uzvarēja favorīte Sindija Bukša 11,86 sekundes. Pati gan ar sasniegto īsti nebija apmierināta.

Intervija - Sindija Bukša, čempione 100 m

Vīriešiem 100 metru sprinta distancē sīvā cīņā pārāks izrādījās Roberts Jānis Zālītis. Vēl 1500 metros pārliecinoši pirmā bija Līga Velvere. Tāllēkšanā vīriešiem nepārspēts palika Jānis Leitis 7 metri un 45 centimetri. Savukārt sievietēm par čempioni tika kronēta  Lāsma Zemīte 6 metri 45 centimetri.