Ukrainā spēj pasmieties arī par kara problēmām

Neraugoties uz Krievijas iebrukumu un daudzajās cilvēciskām traģēdijām, Ukrainas iedzīvotāji nav aizmirsuši par humoru un smiekliem. Daudzi uzskata, ka tas ir labākais veids, kā nepazaudēt veselo saprātu sarežģītajā situācijā.

    Tas ir vienīgais veids, kā saglabāt savu garīgo veselību kara laikā. Jo man nav naudas psihoterapeitam, daudziem ukraiņiem nav naudas psihoterapeitiem, un stand - up ir ļoti lēta psihoterapija. Jums vienkārši ir astoņi vai desmit dolāri - tāda ir biļetes cena, un jūs smejaties stundu. Tas, manuprāt, palīdz. Jā, ir labi smieties par karu. 

     Galvenās komiķu apspēlētās tēmas ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins un viņa karaspēks, tai skaitā bojā gājušie un ievainotie. Taču arī melnajam humoram ir „sarkanās līnijas”, un netiek runāts par kritušajiem Ukrainas karavīriem, kā arī smagākajām cīņām, tai skaitā Mariupoles aplenkumu un „Azovastaļ” rūpnīcas aizstāvēšanu, kā arī iebrucēju zvērībām Bučā un citās vietās. Stand-up komiķi novērojuši arī kādu jaunu tendenci – skatītāji sāk nogurt no kara tēmas, un vēlas dzirdēt par citām dzīves problēmām. Savukārt kādā pagrabiņā ierīkota komēdiju kluba apmeklētāja atzina, ka ir patīkami sanākt kopā un pēc izrādes ir pacilāts noskaņojums. Jāatzīst, ka joki īstenībā ir ļoti nopietna lieta. Atgādināšu, ka pašreizējais Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savu karjeru sāka kā komiķis, bet kara laikā kļuvis par patiesu tautas līderi.