Jaunzemes un Lūša kauss šķēpmešanā

Aizvadīts vēl viens nozīmīgs notikums vieglatlētikā - olimpisko čempionu Ineses Jaunzemes un Jāņa Lūša memoriāls šķēpa mešanā. No Jelgavas ziņo mūsu korespondents Normunds Melderis.

Ineses Jaunzemes kausa izcīņā sievietēm, ņemot vērā, ka Lina Mūze bija devusies uz sacensībām ārzemēs, bija skaidrs, ka galvenā cīņa par uzvaru ritēs starp Madaru Palameiku un Aneti Kociņu. Starp citu, no šīs sezonas viņas ir arī treniņbiedrenes, jo trenējas pie Ginta Palameika. Šajā duelī pārāka bija Kociņa, kas vējainos laika apstākļos pamanījās trīsreiz pārsniegt 60 metru robežu, tālākajā mēģinājuma aizmetot šķēpu 60 metrus un 73 centimetrus tālu.

Intervija - Anete Kociņa, J.Jaunzemes kausa ieguvēja

Madarai Palameikai tik labi nesekmējās, viņas metieni bija apmēram 5 metrus tuvāki nekā Anetei. Madaras rezultāts 55 metri un 12 centimetri. Labāko trijnieku dāmām noslēdza Sanija Ozoliņa, kas pārsniedza 50 metru robežu. Vīriešiem līdzīgi nestartējot Gatim Čakšam, favorīti bija Patriks Gailums un Rolands Štrobinders. Viņu sāncensībā šoreiz pārāks izrādījās Gailums, kurš aizmeta šķēpu pieklājīgā attālumā – 82 metri un 31 centimetrs. Štrobinders 80 metrus neiekaroja, un palika otrais 76 metri un 23 centimetri. Trešo vietu pēdējā mēģinājumā izrāva Matīss Velps, kurš pa 30 centimetriem apsteidza un 4.vietā atstāja Jāni Svenu Grīvu.