Regbija federācijas prezidenta vēlēšanas

Par Latvijas regbija federācijas prezidentu ar minimālu vienas balss pārsvaru pārvēlēts līdzšinējais organizācijas vadītājs Aivars Pilenieks. Par notikumiem kopsapulcē Andris Auziņš.

Strīdiem apvītajās Regbija federācijas prezidenta vēlēšanās startēja trīs kandidāti. Ar līdzšinējo prezidentu Aivaru Pilenieku konkurēja bijušais ģenerālsekretārs un šībrīža izlases menedžeris Kārlis Vents, tāpat arī bijušais regbija vadītājs Juris Silovs. Par Pilenieku nobalsoja 10 biedri, kamēr Ventam tika 9 balsis. Kongresā piedalījās 22 no 24 balstiesīgajiem federācijas biedriem. Tiesa – pēc divām nedēļām jauns kongress, jo biedri neatbalstīja Pilenieka piedāvāto valdi.

Intervija - Aivars Pilenieks, LRF prezidents

Regbija finanšu līdzekļu izlietojums bija viens no iemesliem, kāpēc valsts uz brīdi apturēja regbija finansēšanu. Tāpēc lielākā interese par revīzijas komisijas ziņojumu, tai skaitā par it kā mītiski pazudušo federācijas autobusu.

Intervija - Andrejs Šilinskis, LRF Revīzijas komisijas loceklis

Intervija - Vilmārs Sokolovs, LRF asociētais biedrs bez balstiesībām

Intervija - Aivars Pilenieks, LRF prezidents

Par Pilenieku nebalsojušie klubi uzskata, ka Pilenieku pārvēlēja tā sauktie čaulas klubi, kas reāli nedarbojas. Pilenieks federāciju vada kopš 2018. gada.