Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs un plāni par PČ 2023

Pēdējā pārbaudes spēlē Latvijas hokejisti otro reizi pēc kārtas pārliecinoši pieveica Kazahstānu – 5:1. Jau pirmajā trešdaļā Latvijai bija 3:0 pārsvars. Vienus vārtus Latvija ielaida, bet Elvim Merzļikinam – 21 atvairīts metiens. Šodien Harijs Vītoliņš nosauca sastāvu pasaules čempionātam. Uz Somiju dosies 25 hokejisti, tiesa pagaidām meistarsacīkstēm pieteiks 23 spēlētājus vēl cerot uz Teodora Bļugera un Kristiāna Rubīna pievienošanos pēc NHL sezonas beigām. Sastāvā savainojuma dēļ nav Mika Indraša, kurš spēlēja iepriekšējās deviņās meistarsacīkstēs pēc kārtas.

Intervija - Harijs Vītoliņš, Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris

Deviņiem hokejistiem šī būs debija Pasaules čempionātos. Somijā atkal tribīnēs drīkstēs būt skatītāji un covid-19 noteikumi ir daudz vieglāki nekā pirms gada Rīgā.

Intervija - Roberts Pļāvējs, LHF ģenerālsekretārs

Intervija - Harijs Vītoliņš, Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris

Pasaules čempionāta laikā starptautiskās federācijas kongresā lems par mājvietu nākamajam turnīram. Latvija tam pietiecās kopā ar Somiju. Viena apakšgrupa un divi ceturtdaļfināli Latvijā, bet spēles par medaļām Tamperē.

Intervija - Aigars Kalvītis, LHF prezidents

Hokeja valstsvienība uz Somiju lidos rītvakar, treneri par kapteini iecēla Rodrigo Ābolu, asistenti - Rūdolfs Balcers un Artūrs Kulda. Federācijas mērķis ir iekļūšana astotniekā, ja tas izdosies, pusi no aptuveni pusmiljona naudas balvas novirzīs hokejistu prēmijās.