Grāmatas "Olimpiskās medaļas Latvijai" atvēršanas svētki un LFF kongress

Klajā nākusi grāmata, kas veltīta Latvijas sportistiem – olimpisko spēļu medaļu ieguvējiem. Gan grāmatas atvēršanas svētkus, gan arī ikgadējo LFF kongresu apmeklēja arī mūsu korespondents Andris Auziņš.

Gāmatas Olimpiskās medaļas Latvijai prezentāciju klātienē apmeklēja vairāki desmiti olimpisko medaļnieku. Kopā Latvijas sportisti zem dažādu valstu karogiem izcīnījuši 117 medaļas, par katru no tām ir īpašs stāsts.

Intervija - Anatolijs Kreipāns, “Olimpiskās medaļas Latvijai” viens no autoriem

85 gadus vecais medaļnieks Cēzars Ozers, kurš pirms 62 gadiem kopā ar Valdi Muižnieku, Jāni Krūmiņu un Maigoni Valdmani spilgti atceras Romas Olimpiādi, kur četri latvieši kļuva par vicečempioniem basketbolā – tiesa bijušās PSRS sastāvā. PSRS okupācijas laikā nebija iespēju pārstāvēt Latviju.

Intervija - Cēzars Ozers, 1960. gada olimpiskais vicečempions basketbolā

Teju vienlaicīgi norisinājās arī ikgadējā Latvijas futbola federācijas kopsapulce, ko gan apmeklēja vien 58 no 95 LFF biedriem. Mazo apmeklējumu var izskaidrot, ka šoreiz futbola saimniecībā iztika bez skandāliem. Vien jau pirms kongresa LFF Apelāciju komitejas pārstāvis Eduards Žabko informēja, ka pamet savu amatu, jo neatbalsta LFF prezidenta Vadima Ļašenko atbalstošo balsojumu FIFA kongresā par krievu valodas iekļaušanu starp starptautiskās futbola federāciju asociācijas oficiālajām valodām. Viņaprāt šādu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šādu priekšlikumu atbalstīt nebija ētiski. Biedri atbalstīja šī gada budžeta projektu, kas lēšams virs 13 ar pus miljonu eiro apjomā, tāpat biedri ar 51 balsi par izslēdza no LFF rindām skandalozo Noah Jūrmala klubu, bet biedru statusā uzņēma piecus jaunus biedrus.