Zelenskis aicina ES un NATO palīdzēt apturēt karu Ukrainā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atkārtoti aicinājis Eiropas Savienību, NATO un tā dēvētās G 7-ņi valstis palīdzēt apturēt karu. Viņa paziņojums izskanēja abu organizāciju līderu samitu priekšvakarā.

    Mēs gaidām jēgpilnus soļus no NATO, Eiropas Savienības un G 7 valstīm. Mēs zinām, ka krievi jau ir sākuši lobēt savas intereses. Tās ir kara intereses, un mēs zinām, ka viņi strādā ar dažiem partneriem. Mēs zinām, ka viņi vēlas nolikt malā šo jautājumu - cīņu pret karu. Bet tas ir karš, kas ir jāizbeidz. Mūsu stingra nostāja tiks pārstāvēta šajos trijos samitos. Šajos trīs samitos mēs redzēsim kurš ir draugs, kurš ir partneris un kurš mūs nodevis naudas dēļ. 

     Zelenskis videouzrunā “Telegram” kanālā arī atgādināja, ka ir pagājis mēnesis, kopš Ukrainas valsts un tauta varonīgi pretojas Krievijas iebrukumam. Maskavas sākotnējā iecere izjukusi jau pirmajās iebrukuma dienās, taču valstī vēl joprojām esot daudz okupantu. Tie meklē un koncentrē dzīvo spēku tehniku, aviobumbas un raķetes. Krievijas karaspēks sagrauj Ukrainas pilsētas, nogalina civiliedzīvotājus, apšauj bēgļus, sagrābj humānās kolonnas un piekopj marodierismu.