воскресенье, 29. сентября

Vārda dienas: Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ukrainā turpinās sadursmes

0.0
Daudzās vietā Ukrainā turpinās sadursmes un apšaudes starp Ukrainas armiju un Krievijas spēkiem. Ukrainas bruņotie spēki atbrīvojuši Harkivas apgabala Čuhujivas pilsētu, savukārt Krievija vakar deva triecienus pa Vinnicas lidostu.

     Ukrainas ģenerālštābs sociālajā tīklā “Facebook” norāda, ka cīņās par Čuhu-jivu ienaidniekam nodarīti lieli dzīvā spēka un tehnikas zaudējumi. Kaujās nogalināti divi Krievijas apakšpulkveži - jūras kara flotes un gaisa desanta spēku brigādes komandieri. Tikmēr Krievijas armija turpina apšaudes un vakar gaisa triecienā tika pilnīgi sagrauta Vinnicas lidosta. Raķešu trieciena rezultātā aizdegās degvielas noliktava aptuveni tūkstoš kvadrātmetru platībā un daļēji tika nopostīta administratīvā ēka. No ēku drupām tika izvilkti trīs dzīvi cilvēki un vienu mirušais.

     Krievijas karavīri ar šaujamieročiem arī atklājuši uguni uz mierīgajiem iedzīvotājiem, kas Nova Kahovkā Hersonas apgabalā, kas protestēja pret Krievijas iebrukumu. Aculiecinieki ziņo, ka ievainoti pieci cilvēki.