Daudz laimes, jubilār! Aktrise, mūziķe, keramiķe Sigita Pļaviņa (Jevgļevska)

Īsu brīdi pirms dzimšanas dienas raidījumā “Daudz laimes, jubilār!” – skatītāju iemīļota aktrise Sigita Pļaviņa (radošajā karjerā pazīstama meitas uzvārdā – Jevgļevska). Savu profesionālo karjeru veidojusi Liepājas teātrī, 1993. gadā beidzot Liepājas teātra IV studiju.

Skatītāju mīlestību un visplašāko atpazīstamību guvusi, filmējoties “Nārbuļu” saimnieces Ievas lomā LTV videofilmā “Likteņa līdumnieki” (rež. V. Lejiņa), kur viņas dēli bijuši teju vienaudži Ainārs Ančevskis, Egils Melbārdis un Intars Rešetins. Savukārt vecās “Nārbuļu” saimnieces lomas izpildītājas, Valmieras teātra aktrises Ligitas Dēvicas personā Sigita satikusi ne tikai lielisku kolēģi, bet arī dvēseles draugu.

Sigita Pļaviņa piedalījusies arī citos televīzijas seriālos: “Sieva uz pilnu slodzi” un “Viņas melo labāk”. Tāpat redzama filmās “Rīgas sargi”, “Kurpe” un “Drēbniecīte Ruta”. Sigita ir ļoti muzikāla, piedalījusies mūziklos “Kaupēn, mans mīļais”, “Neglītais pīlēns”, “Hotel Kristina”, “Dāmu paradīze”, melodrāmā “Agrā rūsa” un brīvdabas mūziklā “Dāvana mūsdienu sievietei”.

Pandēmija nesusi pārmaiņas Sigitas dzīvē, viņa ir pārtraukusi darbu teātrī un ļāvusies sava veida renesansei: veselīgam dzīves ritmam, savas ģimenes mājas veidošanai, lietišķajai mākslai – aktrise veido Latgales svēpēto jeb melno keramiku, vāc tējas un pēta cilvēka un dabas sinerģiju. Pirms dažiem gadiem Sigita apprecējās, un, šķiet, šajā savienībā var izpaust gan sievišķo, gan radošo potenciālu.

Sigitas dzimtas saknes nenāk no Latvijas vien, tās raksturo liela vitalitāte: no mammas puses viņas izcelšanās saistāma ar īstas latviešu saimniekmeitas garu un vērienu, savukārt viņas tētis nāk no Kubaņas kazakiem. Sigita pati izteikusies, ka viņā mājo latvietes apņēmība un kalnietes brīvā dvēsele un neatkarība, ko vecāki pat ar stingro audzināšanu neesot varējuši izmainīt.

Sigita ir sirsnīga, atvērta un lieliska stāstītāja – raidījumā būs daudz interesantu arhīva materiālu un notikumu no aktrises pagātnes un šodienas.