Eiropā pamazām atceļ Covid ierobežojumus

Šveicē un Austrijā atcels lielāko daļu Covid dēļ noteiktos ierobežojumus. Jau iepriekš šādu lēmumu pieņēma Nīderlandes, Dānijas, Zviedrijas un vairāku citu valstu valdības.

    veicē no pusnakts atcelti gandrīz visi ierobežojumi, un spēkā paliks vienīgi prasība par sejas masku valkāšanu sabiedriskajā transportā un veselības aprūpes iestādēs. Līdz marta beigām cilvēkiem, kas inficējušies ar Covid, piecas dienas būs jāievēro pašizolācija. Tiesa, prezidents Ignacijo Kasiss informēja, ka valdība ir gatava atjaunot ierobežojumus, ja tas būs nepieciešams. 

    Tikmēr Austrijā jau no sestdienas cilvēkiem, lai iekļūtu restorānos, sporta iestādēs un lielos pasākumos, vairs nebūs jāuzrāda pierādījums par vakcinēšanos pret Covid vai pārslimošanu. No 5.-tā marta bāriem un restorāniem būs neierobežots darba laiks, durvis varēs vērt naktsklubi un atcels ierobežojumus pasākumiem. Spēkā būs vienīgi prasība par sejas masku valkāšanu atsevišķās vietās. Abās valstī pandēmija nav beigusies, taču samazinājusies slodze uz veselības aprūpes iestādēm.