V.I.P. 14. februāris. Pirmais pusfināls

Mums visapkārt ir stāsti par notikumiem, kas risinājušies nepamanīti, saplūduši jaunās leģendās vai vienkārši aizmirsti un nereti pārtop “V.I.P.” jautājumos. Savs stāsts ir svētajam Valentīnam, kuru daudzi piemin tieši šodien, un savs stāsts ir Uģa Joksta kolēģiem – raidījuma “Tas notika šeit” veidotājiem, kuri kopš 2018. gada meklē un atrod savus stāstus Latvijā. 

Šovakar viņi meklēs atbildes uz “V.I.P.” jautājumiem. Kapteiņi – projekta producente Elīna Gediņa-Ducena un  raidījuma vadītājs Dāvids Ernštreits.

Dāvids Ernštreits – komandas kapteinis. Raidījuma “Tas notika šeit” vadītājs un sporta cilvēks LTV. Melanholisks sapņotājs, kurš, iejūdzies darbos, ir grūti apstādināms. Biežāk ieņem vērotāja pozīciju, retāk metas notikumu epicentrā. Nespēj ilgstoši iztikt bez lauku gaisa un darbiem. Darbā ķer kaifu no labi izplānotas filmēšanas ar pavisam maziem pārsteigumiem.

Anete Ruperte – raidījuma “Tas notika šeit” izpildproducente. Kurzemniece saknēs un raksturā. Patīk lasīt grāmatas un sekot līdzi pasaules kino jaunumiem. Reizēm labāk izvēlas atrasties starp suņiem un kaķiem, nevis cilvēkiem. 

Edgars Plētiens – raidījuma “Tas notika šeit” vēsturnieks. Vēsturnieks, kurš ir aizrāvies ar viduslaiku mazpilsētu vēstures izpēti Latvijā. Tam gan pēdējos desmit gadus neatliek daudz laika, jo pamatā strādā izglītības jomā, kas aizņem lielāko dzīves daļu. Patīk ceļot, lasīt grāmatas, kā arī šad un tad iegādāties kādu retāku grāmatas eksemplāru. Kopumā absolūts reālists ar no tā izrietošajām sekām.


Elīna Gediņa-Ducena – komandas kapteine, “Tas notika šeit” producente. Patīk kino, garas pastaigas, orientēšanās sports un liela jautrība. Izvairās no liekas informācijas, pūļiem un lietām.

Toms Krauklis – raidījuma “Tas notika šeit” montāžas režisors. Ka jau režisors, aizraujas ar eksperimentiem animācijā un mākslu virtuālajā telpā. Patīk doties dabā, skriet un mest kūleņus. Aizdomas par mūžīgā studenta sindromu.

Jānis Šēnbergs – raidījuma “Tas notika šeit” galvenais operators, kurš ir filmējis arī daudzus citus Latvijas Televīzijas iemīļotus raidījumus. Sirdī tuvāka ir īstenības ķeršana, viss, kas saistīts ar dokumentālismu. Jāņa hobijs ir analogais foto un sava 31 gadu vecā džipa restaurēšana. Patīk zaļais dzīvesveids.