Davosā ekonomikas foruma vietā sarīkota izstāde

Atceltā starptautiskā Davosas Pasaules ekonomikas foruma vietā šajā Šveices pilsētā sarīkota pasākumam veltīta izstāde. Projektam dots nosaukums "Planētas atjaunotne - Davosa ir darbības vārds", un tas parāda foruma būtību un ritmu.

     Nosaukums nozīmē un parāda, ka Davosa ir skatuve. Viss kas notiek uz šīs skatuves, nāk no ārpuses, un pēc tam notiek šeit. Un izstāde „Planētas - atjaunotne” notiek šeit un nodarbojas ar ikgadējās promenādes rekonstrukciju Pasaules ekonomikas foruma laikā.

    Zem ēkas arkādēm izvietotie attēli uzņemti pirms pēdējā Pasaules ekonomikas foruma, kas notika 2020. gada janvārī. Uz auduma izdrukātās 23 lielformāta fotogrāfijas un mobilie attēlu kubi vēsta par pilsētas pārtapšanu par paralēlu pasauli, kurā galvenie spēlētāji ir starptautiskās organizācijas un uzņēmumi. Tie piecas dienas izvietojas gar visu 3 kilometru garo promenādi. Tas ir īslaicīgs mākslinieka ieskats viesnīcās un bāros, baznīcās un muzejos, kā arī citos šīs skatuves segmentos. 

    Covid-19 pandēmijas dēļ ikgadējais forums, kas pulcē daudzu valstu līderus, nenotika arī pagājušajā gadā. Tomēr tā dibinātājs un izpilddirektors Klauss Švābs decembra beigās solīja, ka pasākums notiks šā gada vasarā. Viņš arī noliedza baumas par pasākuma pārcelšanu uz citu vietu.