Siguldā sāksies Nāciju kauss kamaniņu sportā

Jau rīt Siguldas trasē sāksies lielākais ziemas sporta pasākums Latvijā - Pasaules kausa izcīņas posms kamaniņu sportā. Latvijas komanda gatava turpināt lielisko sezonu – visās disciplīnās Latvijas sportisti kopvērtējumā ierindojas labāko pieciniekā. Mājas trasē pozīcijas jāuzlabo. Šorīt skaistajā Siguldā kamaniņu braucēju treniņā viesojās Matīss Timofejevs.

Latvijas komandas pirmais numurs noteikti ir divnieku ekipāža Andris un Juris Šici. Neskatoties uz kritienu iepriekšējā posmā Vinterbergā, brāļi joprojām ir PK kopvērtējuma 1. pozīcijā. Mājas trasē Siguldā pozīcijas jānostiprina.

Intervija - Andris Šics, kamaniņu braucējs divnieku ekipāžā

Arī Mārtiņa Bota/Roberta Plūmes duets mērķēs uz goda pjedestālu – šosezon viņiem vierna trešā un viena 4. vieta.

Vīru konkurencē stabilu sezonu aizvada Kristers Aparjods – kopvērtējumā viņš ir piektais, turklāt izcīnīja uzvaru Sočos. Siguldas trasē gan iepriekšējos gados nav izdevies parādīt labāko sniegumu.

Intervija - Kristers Aparjods, kamaniņu braucējs

Dāmu konkurencē būs jāiztiek bez Kendijas Aparjodes, kura dizedē lauzto kāju, bet lielākās cerības tiks saistītas ar Elīzu Tīrumu. Viņa kopvērtējumā ir piektā un tikai divos no sešiem startiem bijusi ārpus labāko sešinieka.

Intervija - Elīza Tīruma, kamaniņu braucēja

Sacensības Siguldā sāksies rīt, kad norisināsies Nāciju kauss, kas rangā zemāk esošajiem sportistiem ir kā kvalifikācija, lai iekļūtu pamatsacensībās. PK sacīkstes norisināsies sestdien un svētdien.