Latvijas labākā slēpotāja Patrīcija Eiduka turpina gatavoties Olimpiskajām spēlēm

Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka pēc četriem Tūr de skī posmiem izstājās no tālākas dalības, lai turpinātu plānveidīgu gatavošanos Olimpiskajām spēlēm. Šobrīd uz īsu brīdi viņa ieradusies Latvijā. Šodien viņas treniņā Koknesē viesojās Matīss Timofejevs.

Pērn Patrīcija Tour de Ski pēdējā posmā spēja iekļūt desmitniekā, bet šosezon pirmajos četros posmos tikai reizi izdevās finišēt labāko trīsdesmitniekā. Tas gan nebija galvenais iemesls, kāpēc pēc četriem posmiem, Eiduka lēma izstāties un turpina gatavoties OS pēc izstrādātā plāna.

Intervija - Patrīcija Eiduka, Latvijas labākā slēpotāja

Latvijā Patrīcija ieradusies vien uz dažām dienām. Viņa aizvada gan slēpošanas, gan fiziskās sagatavotības treniņus, bet vieglā režīmā.

Jau otro sezonu Eiduka trenējas kopā ar Polijas izlasi, tas ļauj saņemt augstākā līmeņa tehnisko atbalstu, pretī sniedzot sparinga iespējas Polijas sportistēm.

Intervija - Patrīcija Eiduka, Latvijas labākā slēpotāja

Šo sezonu Patrīcija iesāka smagnēji, bet rezultāti kļūst ar vien labāki. Eiduka regulāri iekļūst labāko 30niekā.

Intervija - Patrīcija Eiduka, Latvijas labākā slēpotāja

Līdz Olimpiskajām spēlēm Pekinā atlicis tieši mēnesis. Tuvākajās dienās Patrīcija dosies uz Itālijas augstkalni, tad aizvadīs sacensības Eiropā, pēc tam atpakaļ uz Itāliju, bet uz Ķīnu no Latvijas Eiduka izlidos 26. janvārī. Patrīcijas sniegums nodrošinājis Latvijai 4 vietas dāmu distanču slēpošanā OS.