ASV apliecina atbalstu Ukrainai

Amerikas Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens arī turpmāk atbalstīs Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti. Šāds uzstādījums izskanējis viņa tālruņa sarunā ar Ukrainas kolēģi Volodimiru Zelenski.

      Zelenskis pēc sarunas sociālās saziņas vietnē “Twitter” pateicās Baidenam par atbalstu. Pirmā starptautiskā saruna šajā gadā pierādot abu valstu īpašo raksturu. Abi līderi pārrunājuši Ukrainas, ASV un sabiedroto kopīgu rīcību miera uzturēšanā Eiropā, konfliktu eskalācijas novēršanu un reformu īstenošanu. Baidens apsolījis, ka Vašingtona nepieņems lēmumus, kas attiecas uz Ukrainu, bez konsultācijām ar Kijevu. 

     Baltā nama izplatītajā paziņojumā norādīts, ka ASV prezidents sarunas laikā uzsvēris, ka Vašingtona un tās sabiedrotie reaģēs izlēmīgi, ja Krievija turpinās iebrukumu Ukrainā. Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki arī informēja, ka Baidens paudis atbalstu diplomātiskiem centieniem, tai skaitā 9. un 10. janvārī plānotajām sarunām starp augsta ranga ASV un Krievijas amatpersonām Šveices pilsētā Ženēvā. Tajās tiks apspriesti arī Eiropas drošības jautājumi un konflikts Ukrainā.