Itālijā ieceļotājiem pieprasīs negatīvu Covid-19 testu

Itālijas valdība līdz 31. martam pagarinājusi Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo stāvokli. Vienlaikus ieviesta prasība par negatīva Covid-19 testa uzrādīšanu ieceļotājiem no citām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

     Itālijas valdības dekrēts arī paredz, ka nevakcinētiem bloka dalībvalstu ieceļotājiem vajadzēs pavadīt piecas dienas karantīnā. Spēku saglabās noteikumi, kas pieprasa ievērot pašizolāciju iebraucējiem no citām valstīm, bet ierašanās no vairākām Āfrikas dienvidu daļas zemēm vēl joprojām ir aizliegta. Līdz šim Eiropas Savienības iedzīvotāji varēja izmantot vakcinācijas vai pārslimošanas pierādījumu, un viņiem nevajadzēja uzrādīt negatīvu testa rezultātu. Noteikumi mainīti, jo valstī pieaug bažas par Covid-19 omikrona paveida izplatīšanos, un jaunās prasības būs spēkā no rītdienas līdz 31. janvārim.

Premjerministrs Mario Dragi birojs arī informē, ka spēku saglabā noteikumi par Itālijas “zaļo pasi”, ar kuru iedzīvotāji var pierādīt vakcinēšanos, Covid-19 pārslimošanu, vai veiktu negatīvu testu.