Eiropā notiek Santa Klausu labdarības skrējieni

Vairākās Eiropas valstīs nedēļas nogalē notika tradicionālie Ziemassvētku Santa Klausu labdarības skrējieni. Akciju dalībnieki atzina, ka tā šogad ir arī iespēja uz brīdi aizmirst par Covid-19 pandēmijas radītajām problēmām.

    Pēc pandēmijas ir ļoti jauki atrasties vienā vietā ar daudziem cilvēkiem, un svinēt Ziemassvētkus. Baudīt dzīvi, baudīt vaļu, ko dod brīvība un veselība.

    Grieķijas galvaspilsētā Atēnās labdarības skrējiens notika jau 7. reizi, un vairāki simti tā dalībnieku devās 2 kilometru garā distancē ap Olimpisko vieglatlētikas centru. Pirmo reizi organizatori bija īpaši parūpējušies par bērniem, un jaunajai paaudzei nodrošināja tradicionālās Santa Klausa formas. Katrs dalībnieks ziedoja 12 eiro labdarībai, bet lielāko pienesumu kopējā kasē deva dažādi uzņēmumi un organizācijas. Bērni bija arī aktīvi dalībnieki līdzīgā pasākumā Kosovas galvaspilsētā Prištinā. Labdarības akcijā iesaistījās arī NATO vadīto starptautisko miera uzturēšanas spēku pārstāvji, kas palīdzēja savākt palīdzību apmēram 700 maznodrošinātām ģimenēm. Arī Kosovā šī akcija ir tradicionāla, un notika jau 6 reizi.