Latvijas filmas Latvijas šodienai. Māsas

Jau strādājot pie Latvijas Televīzijas seriāla “Projekts. Šķiršanās”, režisore Linda Olte gatavojās savai lielā ekrāna debijai, spēlfilmai, kas sauksies “Māsas”. Galvenās varones ir divas meitenes – māsas, kuras visu savu bērnību pavada bērnunamā. 

Bērnu nams kā mājas, kur ir viss, izņemot mammu, bet sirds smeldz pēc īstas ģimenes. Sociāla problēma, aiz kuras ir bērnu likteņi, izdevušās vai sakropļotas dzīves. Raidījumā atklāsies filmas aktieri un viņu  reālie prototipi. 

Trīspadsmitgadīgā Anastasija, kuru filmā atveido Emma Skirmante, jau ir sarežģītajā pusaudzes vecumā un vēlas par savu dzīvi lemt pati, bet viņas mazajai māsai Diānai, kuru tēlos Gerda Aljena, ir deviņi gadi. Bērnu nama direktori atveido Elita Kļaviņa, bet audzinātājas lomā – aktrise Indra Briķe. Kad pēkšņi rodas iespēja abu māsu adopcijai uz ASV, atrodas arī īstā mamma, kuru filmā tēlo aktrise Iveta Pole. Anastasijas draugu ar mocīti un riskantiem nodomiem atveido Igors Šelegovskis. Filmā piedalās arī ārzemju aktieri un kino profesionāļi. Stāsts tiks uzņemts Rīgā un tās apkaimē, kā arī trīs dienas Itālijā. Filmas māksliniece Laura Dišlere meklējusi estētisku, bet nemājīgu ainavu. Grima māksliniece ir Beata Rjabovska, bet kostīmus veidojusi Sīglinde Mihailera (Sieglinde Michaeler, Itālija), filmas galvenais operators – Aleksandrs Grebņevs, bet viņa komandā strādā arī itāļu kolēģi. Filma iecerēta kā sociāli psiholoģiska ģimenes drāma.