Migrantiem izdevies ielauzties Polijā no Baltkrievijas

Divām nelegālo migrantu grupām izdevies ielauzties Polijā no Baltkrievijas. Citviet Baltkrievijas pierobežas rajonos izveidotas lielas migrantu nometnes.

     Polijas mediji vēsta, ka vairāki desmiti migrantu sagrāva žogu pie 2 ciemiem un šķērsoja robežu. Daži pārkāpēji nogādāti atpakaļ, bet citiem izdevās aizbēgt. Vienlaikus Baltkrievijas robežpolicija publiskojusi videomateriālus, kuros redzama migrantu ierīkotā pagaidu nometne. Simtiem migrantu, neraugoties uz auksto laiku, cer šķērsot robežu, bet viņu centienus bloķē labi ekipēti Polijas policisti un karavīri. Minska iestādes informē, ka pie robežas “iestrēguši” apmēram 2 tūkstoši migrantu, bet Varšava min uz pusi mazāku skaitu. 

     Krīze pie robežas ar Baltkrieviju arī vairo starptautisko saspīlējumu un abpusējus apvainojumus. Eiropas Savienība jau iepriekš apsūdzēja Minsku par migrācijas veicināšanu kā atriebību par atbalstu opozīcijai un sankcijām. Polija, Lietuva un Latvija arī pieprasa aktīvu rīcību no starptautisko partneru puses. Savukārt Riemtumvalstu neatzītais Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka nevēlas bruņotu konfrontāciju, tomēr strīdā ar Rietumiem par migrācijas krīzi ceļos nekritīšot.