Latvijas - Igaunijas basketbola līga, LU - BK "Ventspils"

Latvijas Universitātes basketbolisti Latvijas covid19 ierobežojumu dēļ jau otro spēli pēc kārtas aizvada ārvalstīs – šoreiz rīdziniekiem bija jāmēro 280 kilometri un Klaipēdu. Tas tādēļ, ka studentiem nav profesionālu līgumu ar klubu. Pret Ventspili LU studenti pat bez līdera Dāvida Vīksnes kā līdzīgs ar līdzīgu cīnījās visu pirmo puslaiku. Bet trīspunktu metienu precizitāte ļāva desmitkārtējiem Latvijas čempioniem beigās izcīnīt diezgan drošu uzvaru 94:71 vēl aizvien sezonā uzvarot visas spēles, šoreiz Ventspils trāpīja 17 tālmetienus, LU vien piecus.

Latvijas-Igaunijas līgas spēle Lietuvā tiešām ir komisks gadījums. LU šī skaitījās mājas spēle un katrs izbraukums uz ārvalstīm studentiem izmaksā vismaz 600 EUR vairāk nekā spēlējot mājās Rīgā. Te arī jāuzdod jautājums – vai braucot vairākas stundas pilnā autobusā un uzturoties ārzemēs tiešām ir drošāk nekā katram ar savu transportu ierasties mājas zālē Rīgā?

Intervija - Edvards Mežulis, BK “Latvijas Universitāte” centrs

Intervija - Guntis Endzels, BK “Latvijas Universitāte” galvenais treneris

Ja pēc 15. novembra LU profesionālu līgumu neesamības dēļ vēl aizvien nedrīkstēs spēlēt Latvijā. LU vadība pat, iespējams, varētu izlemt pārtraukt sezonu. Tad Latvijas augstākajā līgā paliktu vien piecas komandas.