Eiropas kauss handbolā: ZRHK TENAX Dobele - HC Masheika

Eiropas kausa izcīņā handbolā Dobeles Tenax šovakar pret Baltkrievijas Mašenku. Par spēli plašāk stāsta kolēģis Normunds Melderis.

Pēc pirmās spēles, kas pirms nedēļas notika Mogiļevā, piecu vārtu pārsvaru bija iekrājuši “Masheka” handbolisti. Līdz ar to “Tenax” uzdevums bija itin skaidrs – uzvara atbildes cīņā ar lielāku pārsvaru. Spēles sākums bija itin līdzīgs – baltkrievi kurināja tempu, mūsējie atbildēja ar to pašu. Puslaika otrajā daļā tomēr sāka iezīmēties dobelnieku pārsvars. Tas gan ilgu laiku bija minimāls. Galvenie vārtu guvēji “Tenax” rindās bija Nils Miķelsons, Austris Tuminskis un Nils Kreicbergs. Tas viss ļāva pēc pirmā puslaika atspēlēt 4 vārtus – 17-13 “Tenax” labā. Otrā puslaika sākums mājiniekiem sanāca vēl veiksmīgāks. Dobeles handbolisti ātri sasniedza nepieciešamo 7 vārtu pārsvaru. Baltkrievi paņēma minūtes pārtraukumu. Taču tas neko nemainīja. Vairākās epizodēs mūsējos glāba vārtsargs Mārtiņš Ozoliņš, tāpēc rezultāta starpība visu laiku saglabājās. Spēles beigās arī mazinājās viesu fiziskā sagatavotība, un jau bažu par mūsējo labvēlīgu iznākumu praktiski vairs nebija. Dobele ieguva 9 vārtu pārsvaru, ko saglabāja līdz finālsirēnai. “Tenax” uzvara ar 34-25, kas divu spēļu summā deva uzvaru ar četru vārtu pārsvaru.

Intervija - Nils Kreicbergs, ZRHK TENAX Dobele handbolists

Tagad “Dobeles” handbolistiem jāgaida izlozes rezultāti, lai uzzinātu savus pretiniekus Eiropas kausu izcīņas nākamajā kārtā.