Mairis Briedis preses konferencē aci pret aci tikās ar Arturu Mannu

Jau sestdien Arēnā Rīga lielais bokss! Mairis Briedis aizstāvēs savu IBF pasaules čempiona jostu. Šodien abi bokseri aci pret aci tikās preses konferencē. Tajā Brieža promouteris Kalle Zauerlands paziņoja, ka šī visticamāk būs Maira pēdējā cīņa Latvijā. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Preses konferences mēdz būt iemidzinošas un pilnas ar standarta frāzēm. Šis nebija tas gadījums. Maira Brieža promouteris Kalle Zauerlands jau ievadā paziņoja, ka šī būs Maira pēdējā cīņa Latvijā.

Intervija - Mairis Briedis, pasaules čempions boksā IBF versijā

IBF pasaules čempions Mairis briedis ir izteikts cīņas favorīts. Lai arī Kazahstānā dzimušais Vācijas bokseris Arturs Manns uzvarējis 17 no karjeras 18 cīņām, viņš tikai reizi cīnījies ar pirmā 30 nieka bokseri un tajā cīņā piedzīvoja vienīgo zaudējumu. Skaidrs, ka vācietis nav cīņas favorīts.

Intervija - Arturs Manns, bokseris

“Tas, ka neesmu favorīts man ir priekšrocība! Jūtos labi šādā lomā. Priecājos par gaidāmo cīņu.”

Intervija - Mairis Briedis, pasaules čempions boksā IBF versijā

Skaidrs, ka Latvijā cīņa izraisījusi ažiotāžu. Manns norādīja, ka līdzīgi ir Vācijā. Dueli translēs arī Vācijas kompānija BILD, kuriem ir 10 miljoni abonentu. Cīņa būs vērojama teju visā pasaulē.

Intervija - Kalle Zauerlands, Maira Brieža promouteris

“Tā ir ļoti reta parādība, kad pirmā smagā svara bokseri no Latvijas rāda tiešraidē Latīņamerikas ESPN. Esmu gana drošs, ka šī ir pirmā reize.”

Piektdien vēl bokseriem priekšā oficiālā svēršanās. Bet IBF čempiona jostu Mairis Arēnā Rīga aizstāvēs sestdienas vakarā.