Latvijas kamaniņu izlase aizvada ledus treniņus Siguldas trasē

Latvijas kamaniņu izlase sākusi ledus treniņus Siguldas trasē. Par Olimpiskā sastāva atlasi komandā stāsta Matīss Timofejevs.

Trīs Olimpisko medaļu īpašnieki – brāļi Andris un Juris Šici par vietu Olimpiskajās spēlēs var neuztraukties. Tā kā no sporta aizgājušas Gudramoviča/Kalniņa un Putina/Marcinkēviča ekipāžas, skaidrs, ka divniekos Latviju Pekinā pārstāvēs brāļi Šici un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Lielākā konkurence ir dāmām - uz 3 vietām Olimpiskajās spēlēs pretendē 5 braucējas – Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Kendija Aparjode kā arī jaunās Elīna Vītola un Sigita Bērziņa.

Intervija - Elīza Tīruma, kamaniņu braucēja

Intervija - Sigita Bērziņa, kamaniņu braucēja

Arī vīriem Olimpiskajās spēlēs būs trīs vietas, uz tām pretendē 4 braucēji – Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un jaunais Gints Bērziņš. Pērno sezonu kājas savainojuma dēļ bija spiests izlaist Aparjods, bet tagad Kristers ir ierindā.

Intervija - Kristers Aparjods, kamaniņu braucējs

Cīņu par vietu Olimpiskajās spēlēs kamaniņu braucēji sāk no nulles. Treneri izstrādājuši skaidrus kritērijus. Punkti tiks piešķirti par Latvijas kausa sacensībām Siguldā, Pasaules kausa posmos un divos kontroltreniņos Pekinas trasē. Uz Olimpisko trasi komanda dosies 3. novembrī, tur aizvadīs 2 treniņu nedēļas un pēc tam pirmo PK posmu. Olimpiskās komandas atlase noslēgsies PK posmā Siguldā 8. un 9. janvārī.