Lietuvā pieļauj karantīnas režīma atjaunošanu

Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte pieļāvusi iespēju valstī atjaunot Covid-19 dēļ iepriekš noteikto karantīnas režīmu. Tā iemesls ir inficēšanās gadījumu skaita straujš pieaugums.

Šimonīte norādīja, ka par karantīnas režīma atjaunošanu jādomā, jo citi ārkārtējās situācijas pasākumi un ieteikumi nepalīdz. Diemžēl, rekomendācijas Lietuvā, atšķirībā no Skandināvijas valstīm, netiekot uztvertas nopietni. Ja nav iespējams palūgt, pārliecināt un savstarpēji vienoties, atliekot vienīgi ieviest papildu prasības, un galvenais karantīnas režīma noteikums varētu būt obligāta masku valkāšana, - tā uzsvēra Šimonīte. Vienlaikus Lietuvas valdība šodien arī gatavojas pārrunāt pasākumus, lai veicinātu vakcināciju pret koronavīrusu.

Tikmēr Statistikas departaments informē, ka 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju pārsniedzis 500, un visa valsts nonākusi tā dēvētajā melnajā zonā. Nopietno situāciju nav uzlabojusi prasība no 13. septembra daudzās publiskas vietās uzrādīt iespēju pasi - dokumentu,