V.I.P. 20. septembris. Otrais pusfināls

Erudītu raksturīgākās īpašības ir neatlaidība un mērķtiecība, par to varēs pārliecināties šajā erudīcijas spēles “V.I.P.” pusfinālā. Divas kapteines uz spēli savas komandas ved atkārtoti, lai revanšētos, lai pierādītu, ka var! Kapteine Sintija Meijere spēlēja 2018. gada sākumā, ir sūtījusi savus erudīcijas jautājumus spēles dalībniekiem, tie bijuši arī finālspēlē, un komanda sevi uzskata par “V.I.P.” faniem. Kapteines Sandras Vīksnas komanda piedalījās tieši pirms gada; šis ir bijis kluss gads pandēmijas dēļ, tāpēc ir vajadzīgs izaicinājums. 

Sintija Meijere – komandas kapteine, apguvusi tūrisma vadību, strādā Gruzijas vēstniecībā. Kopš pirmās dalības “V.I.P.” spēlē ir āķis lūpā un nevar vairs nosēdēt uz dīvana, gribas uz studiju. Pēdējā laika hobijs – likt aiz auss jebkuru interesantu faktu, kas var noderēt prāta spēļu turnīros. Ikdienā patīk pārvietoties ar velosipēdu, un tam netraucē ne kleitas, ne augstpapēžu kurpes. 

Linda Jaunzare – kapteines kursabiedrene, draudzene un vedējmāte. Strādā reklāmas jomā. Brīvos brīžus patīk pavadīt ar ģimeni un draugiem vai iegrimt laba kriminālromāna pasaulē. Labprāt dodas aktīvos piedzīvojumos pie dabas. Patīk braukt ar auto, uzņemt ciemiņus un pagatavot ko gardu. 

Ieva Jokste – kapteines draudzene. Absolvējusi RTU Inženierekonomikas fakultāti, pašreizējā nodarbošanās – projektu vadītāja. Erudīcijas spēles ir vienīgā aizraušanās, kas viņu “ievilkusi” jau no pirmās reizes. Ieva dievina vadīt auto, it īpaši skaļas mūzikas pavadībā; viņai ļoti patīk svinēt svētkus un tikpat ļoti patīk tos sarīkot citiem, tādēļ pie pirmās izdevības to darīs atkal. 


Sandra Vīksna – komandas kapteine, juriste, profesiju apguvusi Latvijas Policijas akadēmijas maģistra programmā. Vienmēr gatava jauniem izaicinājumiem un piedzīvojumiem. Cenšas izmantot visu, ko dzīve piedāvā, ja vien netiek pārkāpts Civillikuma 1415. pants. Ģeogrāfiju joprojām mācās ceļojot, patlaban pārsvarā apgūstot Latvijas skaistākās vietas. 

Harijs Cīska – sirdī joprojām vēsturnieks, bet ikdienā saistīts ar IT sfēru. Bērnībā aizrāvies, pārplānojot valstu robežas kontūrkartēs. Tas nav palicis bez sekām – joprojām spēj noteikt valsti pēc tās kontūrām. Uz televīziju nāk ne jau tamdēļ, lai nodotu sveicienus radiem un draugiem. 

Uģis Ģermanis – dzimis Ziemeļvidzemes plakankalnēs pie Braslas iztekas. Interesē ģeogrāfija, rokmūzika un sarkanvīns. Brīvo laiku cenšas pavadīt aktīvi – dodoties pastaigās, velo vai laivu braucienos, kā arī apmeklējot dažādus koncertus.