Latvijas Volejbola federācijas Ģenerālsekretāra vietu ieņems Arnis Tunte

Latvijas izlase arī spēlēja finālturnīrā, tika līdz astotdaļfinālam, kur zaudēja nākamajiem čempioniem – Itālijas volejbolistiem. Kopumā labs sniegums – bet ir arī pārmaiņas – gan izlasē, gan federācijā un par to turpina Andris Auziņš.

Latvijas volejbola valstsvienību jau nākamajā izlašu ciklā trenēs cits speciālists, jo līdzšinējais Āvo Kēls pēc Eiropas čempionāta atvadījās no izlases. Par jauno treneri būs jātiek skaidrībā jaunieceltajam federācijas ģenerālsekretāram Arnim Tuntem. Lai gan darbu federācijā Tunte sāks vien no 1. oktobra, valstsvienības galvenais treneris jāizvēlas jau novembrī.

Intervija - Arnis Tunte, Topošais LVF ģenerālsekretārs

Vienpersoniski trenera jautājums netiks izlemts, bet šībrīža Ukrainas izlases galvenais treneris Uģis Krastiņš noteikti būs viena no kandidatūrām.

Intervija - Arnis Tunte, Topošais LVF ģenerālsekretārs

Federācija ilgstoši bija bez ikdienas dzīves vadītāja jeb ģenerālsekretāra. Kopš Guntas Aizporietes aiziešanas no federācijas, pienākumus pildīja Kaspars Timermanis. Tuntes nonākšana amatā ir pārsteigums, jo viņš nekad nav bijis liels šībrīža prezidenta Jāņa Buka komandas atbalstītājs, turklāt arī uz ģenerālsekretāra amatu no sākuma pat nekandidēja. Bet bija komisijā, kas federācijas padomei ieteica pieteikušos kandidātus, kurus gan šim amatam padome neizvēlējās.

Intervija - Arnis Tunte, Topošais LVF ģenerālsekretārs

Tunte savu pienesumu federācijā redz volejbola darboņu apvienošanu zem viena karoga, tāpat lieti noderēs viņa lielā pieredze sporta pasākumu rīkošanā.