Latvijas hokeja Virslīga. HK "Zemgale/LLU" - HK "Liepāja" un HS "Rīga" - HK "Olimp/Venta 2002"

Latvijas hokeja čempionātā Prizma viesos ar 5:1 apspēlēja Dinaburgu. Par dienas centrālo spēli Zemgale-Liepāja, kā arī par hokeja skolas Rīga cīņu ar Olimp komandu stāsta mūsu korespondents Normunds Melderis.

HK «Zemgale/LLU» - HK «Liepāja»

Vienu no turnīra līderiem “Zemgales” un “Liepājas” spēle sākās ar strauju kurzemnieku triecienu un jau 15. sekundē Rihards Fomins panāca 1-0 viesu labā. Ripu vairāk kontrolēja jelgavnieki, tomēr arī turpinājumā savas izdevības labāk izmantoja kurzemnieki. Tā liepājnieki ar Māra Mieža un Artjoma Anosova palīdzību spēles vidū jau bija iekrājuši 3-0 pārsvaru. Tad beidzot “Zemgales” hokejisti metās atspēlēties. Vēl otrajā periodā Artūrs Ozoliņš, pielabojot tālmetienu, vienus vārtus atguva. Tad  pēdējā trešdaļā viņš guva savus otros vārtus, ko papildināja mājinieks Rinalds Rosinskis un uz tablo jau valdīja līdzsvars 3-3. Tiesa, zemgaliešu prieki bija īsi, jo jau pēc nepilnas minūtes jau pieminētais Rihards Fomins atjaunoja “Liepājas” vadību. Rezultāts vairs nemainījās un vērtīgu uzvaru ar 4-3 izcīnīja “Liepājas” klubs. Jelgavniekiem tas ir pirmais zaudējums turnīrā.

HS «Rīga» - HK «Olimp/Venta 2002»

Hokeja skolas “Rīga” un pašreizējo čempionu “Olimp/Venta 2002” spēle ritēja pēc mazliet dīvaina scenārija. Gandrīz visu spēles laiku bija acīmredzams čempionu pārsvars, tomēr gados jaunie pretinieki labi spēlēja aizsardzībā, bet “Rīgas” vārtos lielisks bija Deivs Deivids Rolovs. Pirmā perioda noslēgumā vienu no nedaudzajām iespējām izmantoja laukuma saimnieki, un Raivis Strazdiņš panāca 1-0 “Rīga” labā. Otrajā periodā viss turpinājās tāpat, – “Olimp” uzbruka, bet rezultāts nemainījās. Un tika pēdējās trešdaļas vidū Andrejs Kostjuks panāca izlīdzinājumu. Pamatlaika pēdējās sekundēs, uzbrūkot viesiem, Miķelis Rēdlihs raidīja ripu vārtos. Tomēr tiesneši pēc video atkārtojuma noskatīšanās uzskatīja, ka spēles laiks jau bija beidzies. Piecu minūšu papildlaiks neko nemainīja, un pēc spēles metienu sērijā izšķirošos vārtus guva Rēdlihs, un smagu uzvaru ar 2-1 svinēja “Olimp/Venta 2002” hokejisti.

Intervija - Kaspars Saulietis, “Olimp/Venta 2002” uzbrucējs

“Olimp” tā ir otrā uzvara četrās spēlēs, bet hokeja skolai “Rīga” otrā neveiksme trijās cīņās.