V.I.P. 13. septembris. Pirmais pusfināls

Uģis Joksts aicina pieslēgties raidījumam, kurš nodrošina labu garastāvokli, sniedz atpūtu un, galvenais, papildina mūsu zināšanu bāzi. Kapteinis Ģirts Gornostajs nāk uz spēli ar pilnu komandas sastāvu, jo iepriekš piedalījās, kad epidemioloģisko noteikumu dēļ spēles laukumā drīkstēja būt tikai divi dalībnieki. Arī kapteinim Mikum Dāvim Liepiņam televīzijas ieraksta gaismas nav svešas, jo viņš vairākkārt bijis LTV projekta “Gudrs, vēl gudrāks” dalībnieks. 

Ģirts Gornostajs – komandas kapteinis, vecākais referents Lauku atbalsta dienestā. Interesē, bet ne vienmēr padodas sports un ģeogrāfija. Labprāt lasa žurnālus, kas sniedz zināšanas. Patīk cipari, ir aizrāvies ar video prasmēm, patīk filmēt, montēt, tāpēc bieži līdzi ir kamera. Lepns latgalietis, bet latgaliski runāt pilnībā neprot. Patīk aktīvs dzīvesveids, brauc ar velo, uzspēlē basketbolu. 

Ivo Zemturis – kapteiņa kolēģis Lauku atbalsta dienestā. Abonē “Ilustrēto vēsturi”, ko nereti palienē kapteinim. Uzskata, ka ir erudīts daudzās jomās. Skrien maratonu. Seko līdzi hokejam, basketbolam, futbolam un ir aizrāvies ar sporta menedžeru “fantasy” spēlēm. Priekšroku dod filmām un grāmatām par vēsturiskiem notikumiem. 

Juris Griņevičs – kapteiņa priekšnieks. Departamenta direktors Lauku atbalsta dienestā. Parasti darbā paliek visilgāk. Vienmēr ir gatavs uzņemties atbildību. Ar skatienu nākotnē, neapstājas pie sasniegtā, pieņem izaicinājumus un izmanto savas zināšanas kosmosa tehnoloģijās, radot inovatīvus risinājumus darbā. Juris ir prasīgs pret sevi un tic labajam. 

Mikus Dāvis Liepiņš – komandas kapteinis, ģeogrāfijas un fizikas skolotājs. Erudīcijas spēļu entuziasts, trīs reizes piedalījies spēlē “Gudrs, vēl gudrāks”. Brīvajā laikā nodarbojas ar sportu un dejo Kocēnu novada vidējās paaudzes deju kolektīvā “Savieši”. Ar nepacietību gaida ārkārtas ierobežojumu noslēgumu, lai būtu iespēja apceļot pasauli. 

Māris Čevers – kapteiņa brālis. Ikdienā strādā par noliktavas pārzini Valmieras stikla šķiedras rūpnīcā. Mārim ļoti patīk dažādu galda un prāta spēļu spēlēšana, savukārt viņa hobijs ir kolekcionēt pastmarkas. 

Kārlis Krastiņš – kapteiņa kolēģis, ķīmijas/ģeogrāfijas skolotājs. Skolotāja darbu apvieno ar studijām Latvijas universitātē. Aizraujas ar kora dziedāšanu un ir LU jauktā kora “Juventus’’ dalībnieks. Brīvajā laikā labprāt nodarbojas ar puķu un citu stādu audzēšanu savā vasarnīcā.