Latvijas tenisa izlases sastāvs Deivisa kausa izcīņai

Nākamnedēļ Latvijas tenisa izlase Deivisa kausa Pasaules otrās grupas spēlē viesos tiksies ar Turciju. Šoreiz mums ļoti nepieredzējis sastāvs. Vairāk stāsta Matīss Timofejevs.

Ieejot Deivisa kausa mājaslapas sadaļā par Latvijas un Turcijas dueli – Latvijas pusē redzam sastāvu, kur nevienam spēlētājam pretī nav foto.

No šiem tenisistiem tikai, Vācijā uzaugušais, Roberts Štrombahs iepriekš Latviju pārstāvējis Deivisa kausa spēlēs.

2020. gada martā pārspēlēs par tikšanu Pasaules zonas 2. grupā Latvija Lielupē ar 4-1 uzvarēja Ēģipti. Toreiz izlasē, pēc sešu gadu pauzes, atgriezās Ernests Gulbis, kurš uzvarēja abās vienspēlēs un kopā ar Kārli Ozoliņu tika pie panākuma arī dubultspēlē. Noslēdzošajā mačā Latviju pārstāvēja Roberts Štrombahs.

Šoreiz gan sastāvā nav Kārlis Ozoliņš. Viņš atteicies spēlēt Deivisa kausā un devies uz sacensībām ASV.

Intervija - Deniss Pavlovs, Latvijas vīriešu tenisa izlases kapteinis

Mačam pret Turciju viena vieta Latvijas sastāvā palikusi tukša. Tā tiek taupīta Ernestam Gulbim. Viņš gan nākamnedēļ turpat Stanbulā iespējams piedalīsies Challenger turnīrā.

Intervija - Deniss Pavlovs, Latvijas vīriešu tenisa izlases kapteinis

Deivisa kausa duelim ar Turciju kopā ar Štrombahu pieteikts 35 gadu vecais Edgars Maņušis. Viņš vienīgo Future turnīru uzvaru izcīnīja 2006. gadā, bet 17 gadus vecais Reinis Kupfers un 16 gadus vecais Gustavs Dambiņš nav spēlējuši pat «Future» turnīru kvalifikācijā.

Intervija - Deniss Pavlovs, Latvijas vīriešu tenisa izlases kapteinis

Deivisa kausa duelis starp Latviju un Turciju Stambulā norisināsies 18. un 19. septembrī.