No saullēkta līdz saulrietam Latgalē| #dziedundejo vlogs

Četri Latvijas kultūrvēsturiskie novadi, četras dienas no saullēkta līdz saulrietam, kopā nobraucot teju 2500 kilometrus. 

Ceturtais un pēdējais #roadtrip sērijā “No saullēkta līdz saulrietam” ved uz Latgali, lai mērotu ceļu Aglona-Krāslava-Rēzekne-Krustpils. Tas viss, lai tiktos ar Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Pieci.lv vloga komandai rīts sākas sešos, sagaidot saullēktu nezināmas pļavas vidū pie Jēkabpils un pirmo pieturu veicot Latgales “vārtos” Aglonā. Jau divas stundas un divreiz nepareizi noparkotas mašīnas vēlāk ierodamies Krāslavā. Tā ir vieta, kur tiekamies ar dziedošajiem Svētku dalībniekiem un apgūstam Latgaļu valodas pamatus. 

Pēc Krāslavas dodamies uz Rēzekni, kur pilsdrupās turpinās Dziesmu un deju svētku filmas tapšana, ansambļiem tiekoties kameras priekšā. Vietējie tautas deju dejotāji no jauniešu kolektīva «Dziga» ir īpaši draudzīgi un izvedā mūs krustu šķērsu, iemācot vēl Tomam jaunu deju - “Krakovjaku”. Pienākot saulrietam, ir laiks noslēgt šī gada sēriju “No saullēkta līdz saulrietam”. Kā sagadīšanās ceļš ved gar Kristakrūga skatu torni, kur ar bezalkoholisko šampanieti atvadamies no saules, vasaras un sakām ”atā” šī gada Svētkiem. 

Tiekamies jau nākamajos Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos! 

#DzSv #DziediunDejo2021 #DziesmuSvetki 

Toms Putniņš - vadītājs @toms.putnins 
Roberts Ermans - kamera & montāža @robertsermans 
Roberts Kalvāns - kamera & montāža 
Estere Tauriņa - producente @estere.taurina 
Instagram: https://www.instagram.com/piecilv/ TikTok: https://www.tiktok.com/@piecilv Twitter: https://twitter.com/PieciLV Facebook: https://www.facebook.com/piecilv/