Talibi, iespējams, ieņēmuši Pandžšīras provinci

Radikālās "Taleban" kustības pārstāvji paziņojuši, ka pilnībā pārņēmuši savā kontrolē Pandžšīras ieleju Afganistānā. Tomēr grupējuma pretinieki šo informāciju neapstiprina un sola turpināt pretoties.

   Talibu pārstavis Zabihulla Mudžahids pauda, ka ar šo uzvaru valsts esot pilnībā izvesta no kara purva, jo tā bija pēdējā nepakļautā Afganistānas province. Pandž-šīras iedzīvotāji esot brāļi un viņi netikšot pakļauti nekādai diskriminācijai. Vienlaikus publiskots videomateriāls, kurā redzams kā pie provinces administrācijas ēkas paceļ kustības karogu. 

   Tikmēr reģionā bāzētās Nacionālās pretošanās frontes līderis Ahmads Masuds aicināja ļaudis uz tautas sacelšanos pret talibiem. Cilvēki varot pretoties dažādos veidos, tai skaitā ar bruņotas cīņas vai protestu palīdzību. Nacionālās pretošanās fronte atrodoties stratēģiskās pozīcijās visā ielejā, un cīņa pret talibiem un viņu partneriem turpināsies. Fronti vada pagājuša gadsimta 80.-to un 90.-to gadu pretošanās kustības leģendārā komandiera Masuda dēls Ahmads.