Eiropas čempionāts volejbolā. Latvija – Slovākija

Latvijas valstsvienībai spēlē pret slovākiem uzvara 3-0 vai 3-1 praktiski nodrošinātu vietu astodaļfinālā. Tiesa jau no pirmajiem punktiem latviešu spēlē bija manāma spriedze, nonācām zaudētājos un visu laiku bija jādzenās pretiniekam pretī. Pirmais sets zaudēts 18:25, turklāt latvieši realizēja knapi katru trešo uzbrukumu.

Otrais sets turpinājās tādā pat garā, ne līderi, ne tuvākie rezervisti nespēja neko mainīt līdz pie rezultāta 13:19 pamatīgu enerģijas lādiņu komandas biedriem nesa Kristaps Šmits. Viņa veiksmīgās epizodes pamodināja citus un latvieši ne tikai atspēlējās, bet arī izmantoja jau pirmo setbumbu – 25:23.

Trešajā setā Latvija valdīja visur – serves, bloki, uzņemšana bija augstākajā līmenī – katram slovāku izrāvienam spējām atbildēt ar vairākiem punktiem pēc kārtas un 25:13!

Labi iesākto gan turpināt nespējām – šodien nevienā no setiem latviešiem nepadevās pats pats sākums un ceturtais sets nebija izņēmums – zaudējums 19:25.

Spriedzes apstākļos piektajā setā Latvijas spēle sabruka kā kāršu namiņš – vienā acumirklī rezultāts uz tablo 2:9! Āvo Kēlam nekas cits neatlika kā sūtīt laukumā jaunos spēlētājus – taču arī viņiem lauzt šo setu neizdevās 7:15 – otrais zaudējums piecos setos pēc kārtas.

Intervija - Kristaps Šmits, Latvijas valstsvienības 2. temps

Intervija - Ingars Ivanovs, Latvijas valstsvienības libero

Arī pēc šī zaudējuma Latvija vēl saglabā cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, tiesa – mūsējiem tagad visticamāk būs jāņem punkti pret favorītiem vāciešiem un frančiem.