Iekodies Zemgalē

1. sērija. 

Trīs novadi apbraukāti un izgaršoti, nu laiks ceturtajam – Zemgalei! Māra Pole un Mārtiņš Kozlovskis dodas pētīt – vai par “Latvijas maizes klēti” dēvētais novads ir tik ražīgs, bagātīgs, radošs un viesmīlīgs, kā par to runā. Piedzīvojumā plānotas gan muižas un pilis, gan vēstures lapaspuses un gleznainās ainavas, gan šīs puses cilvēku izkoptās arodprasmes un, protams, arī saimnieču īpašās receptes. Garšu ekspedīcija sāksies pie simboliskās Jelgavas pils. Kamēr Māra izzinās spokaino Pokaiņu mežu un kopā ar saimnieci Mariku gatavos jēra sautējumu un rabarberu ķīseli, Mārtiņš viesosies Ziemassvētku kauju muzejā, apgūs grauda ceļu un kvasa tapšanas nianses un pabūs maģiskā vietā - Lielplatones muižas vešūzī, lai uzzinātu, kā senos laikos tika mazgāta muižkungu veļa. Satikšanās vieta saulrietā – romantiskajā Elejas tējas namiņā.

Komentāri

Kategorijas