Latvijā atkal tapis jauns basketbola laukums un tas ar brāļu Bertānu atbalstu Valmierā.

Latvijā atkal tapis jauns basketbola laukums un tas ar brāļu Bertānu atbalstu Valmierā. Kas un kā, par to plašāk stāsta Andis Auziņš.

Valmierā pie leģendārā Jāņa Daliņa stadiona Dāvis Bertāns ar visas Bertānu ģimenes fonda atbalstu atklāja īpašu basketbola laukumu jaunajiem Valmieras un tuvākās apkaimes basketbolistiem. Turpmāk šeit spēlēt basketbolu un arī volejbolu varēs ikviens gribētājs.

Intervija - Dāvis Bertāns, «Bertānu ģimenes laukuma» autors

Sānākušajiem par lielu prieku Bertānu ģimene sagatavoja īpašu paraugspēli. Sastāvā ne tikai Dāvis, bet arī Valmieras basketbola leģenda Dainis Bertāns un citi sabiedrībā populāri cilvēki. Diemžēl, bet Eiropā komandas treniņi sākas ātrāk un vecākais no brāļiem Bertāniem Dairis jau svīst Spānijas kluba treniņos.

Intervija - Dāvis Bertāns, «Bertānu ģimenes laukuma» autors

Pašā spēlē Dāvim Bertānam paša grozi nebija no tiem veiksmīgākajiem, pāris sulīgās epizodēs Dāvis parādīja savu atlētismu, bet viņa kroņa numurs trīspunktu metieni kā negāja, tā negāja. Viņa tēvs Dainis Dāvim tik pateica, ka šādi jau pārspēs Kobi Braientu, kurš karjerā aizmeta garām visvairāk metienu, arī leģendārā Braienta vārds rotā šo laukumu.

Intervija - Dāvis Bertāns, «Bertānu ģimenes laukuma» autors

Dāvis Bertāns NBA sezonai pagaidām gatavojas individuāli, bet jau septembra sākumā Dāvis lidos uz ASV, lai sezonai gatavotos kopā ar Vašingtonas Wizards komandu.