Pasaules kausa posms jāšanas sportā

Latvijas konkūra jātniekam Kristapam Neretniekam šodien Kleistos 3.vieta Pasaules kausa posma galvenajā maršrutā. Vairāk stāsta mūsu korespondents Andris Auziņš.

Kleistu sporta bāzē Pasaules kausa posma galvenajā maršrutā devās 30 zirgi, tiesa jātnieki bija mazāk, jo vairāki meistari sacensībās piedalījās ar diviem zirgiem. Arī mūsu olimpietis Kristaps Neretnieks sacensībās startēja ar diviem jauniem zirgiem – Cerosino un Ičike.

Intervija - Kristaps Neretnieks, Latvijas labākais jātnieks

Sacensības Grand Prix maršrutā izvērtās ļoti aizraujošs – pamatkārtā trīs sportistiem Neretniekam ar Ceriosino, igaunim Urmasam Rāgam un arābam Abdulaham Alšarbatijam izdevās veikt maršrutu bez nevienas kļūdas un soda punktiem. Uzvarētājs izšķīrās pārlēkšanā, kur ņem vērā ne tikai soda punktus, bet arī laiku, kādā veikts maršruts. Visātrāk to veica mūsējais Neretnieks, tiesa pašā pēdējā šķērslī Cerosino saminstinājās un nopelnīja 4 soda punktus. Neretniekam noslēgumā trešā vieta.

Intervija - Kristaps Neretnieks, Latvijas labākais jātnieks

Rāgs un Alšarbatijs abi pārlēkšanu veica nevainojami un bija jāpēta finiša laiks pēc pēdējā šķēršļa. Te visu izšķīra nianses - igaunis Rāgs maršrutu veica par astoņām sekundes desmitaļām ātrāk nekā arābs un pelnīti triumfēja kopvērtējumā.