"BRĀLIBRĀLI".Imanta un Gido Kokaru simtgadei veltīts svētku dziesmu vakars

Brāļi Kokari, Imants un Gido, ir vienas no Latvijas kormūzikas vēstures spilgtākajām personībām. Vairāk nekā piecdesmit gadus Kokaru galvenais darbības fokuss ir bijis kormūzikas attīstība un neatsverama kordziedātāju un kordiriģentu izaudzināšana. Pasaules kontekstā kormūzikas nozarē brāļi ir kā kvalitātes zīme Latvijas tautas dziedāšanas spēkam.

Šā gada augustā brāļiem Kokariem apritēs katram sava 100 gadu jubileja. Svinot šīs simtgades, ar svētku dziesmu vakaru "Brālibrāli" tiks atklāta un ieskandināta atjaunotā Lielā estrāde Mežaparkā. Svētku vakarā piedalīsies Rīgas kamerkoris "Ave Sol" un Latvijas diriģentu koris apmēram 400 dziedātāju sastāvā virsdiriģentu vadībā; tie izdziedās brāļiem Kokariem tuvas kompozīcijas. Skanēs gan Jāzepa Vītola un Ausekļa "Gaismas pils", bez kuras nav iedomājami nevieni dziesmu svētki un kura ievadīs stāstu par brāļu jauneklīgumu, gan šā gada jubilāra Imanta Kalniņa "Lūgšana" ar Knuta Skujenieka vārdiem, kas iekļauta stāstā par briedumu, gan Artura Maskata un Aleksandra Čaka "Rīgai" noslēdzošajā koncerta daļā par brāļu neatņemamo un dodamo.

Koncertā savos skaņdarbos piedalīsies arī komponisti: Arturs Maskats, Zigmars Liepiņš, Raimonds Tiguls. Koncerta radošajā grupā ir tās vadītājs diriģents Romāns Vanags, kā arī Mārtiņš Klišāns un Ints Teterovskis. Koncerta pavadošā instrumentālistu grupa Kristapa Krievkalna vadībā.