Prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā

Prezidenta balvas izcīņas otrajā dienā nevienam no Baltijas vieglatlētiem neizdevās uzrādīt vēl augstvērtīgāku rezultātu par Mareka Ārenta sasniegto kārtslēkšanā, kurā viņam izdevās pārvarēt piecus ar pusi metrus augstu latiņu. Tas viņam ļāva izcīnīt individuālo prezidenta kausu.

Intervija - Mareks Ārents, kārtslēcējs

Spraiga cīņa notika tāllēkšanas sektorā. Māra Grīva pēc vakardienas otrās vietas trīssoļlēkšanā šodien piedalījās arī tāllēkšanas sacensībās. Grīva veica visus mēģinājumus veica sešu metru apjomā. Labākajā sasniedzot 6.04 metrus. Tas viņai deva ceturto vietu.

Intervija - Māra Grīva, tāllēcēja

1500 metru skrējienā pirmo un trešo vietu izcīnīja latviešu atlētes. Pārliecinošs panākums Eiropas U-20 vicečempionei5000 metru distancē – Agatei Caunei, bet bronza Kamillai Vanadziņai.

Intervija - Agate Caune, skrējēja

Prezidenta balva izskanēja ar 4x100 metru stafetēm. Latvijas dāmu izlase izcīnīja otro vietu piekāpjoties vien igaunietēm, bet vīri – otrie aiz Lietuvas skrējējiem. Komandu kopvērtējumā labāko rezultātu un prezidenta kausu izcīnīja Igaunijas izlase ar 295 punktiem summā. Latvijas vieglatlēti sakrāja 257 punktus, kas bija par septiņiem vairāk nekā lietuviešiem.